Befogadó játszótér épül a Széchenyi-lakótelepen

Megosztás

Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülésén egyebek mellett arról is döntés született, hogy megújul a Széchenyi-városrészen található Lovas István utcai játszótér.

A Szerencsejáték Zrt. által indított „A játék összeköt!” elnevezésű program keretében egy-egy sorsjegy megvásárlásával bárki 25 forinttal támogathatta azt a programot, amiből a lottótársaság országszerte befogadó játszótereket épít.

2017 óta több mint tizenöt budapesti és vidéki játszótér épült meg, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játék élményén keresztül ismerhetik meg egymást. 

Az egyetemesen tervezett játszóterek nem pusztán akadálymentesek, hanem proaktívan elősegítik, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül elfogadó, nyitott felnőttekké váljanak. A beépített elemek olyan játékok, amelyek nem feltétlenül speciális kialakításúak, de hozzáférhető játékélményt biztosítanak, megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok kialakításával.

Kapcsolódó cikkek